Scheiding regelen

Scheiden

Als je gaat scheiden komt er veel op je af. Emotioneel gezien, maar bijvoorbeeld ook op juridisch en fiscaal vlak. Niet gek dus dat je misschien niet weet wat je allemaal moet regelen. Scheiden in Utrecht is de scheidingspraktijk van Michelle van Bommel en Evelien van Elst. Twee bevlogen en toegankelijke scheidingsmediators. 

Scheiden; hoe werkt dat?  

Tijdens de mediation gesprekken komt alles aan bod. De financiële en fiscale afwikkeling van jullie scheiding, maar ook de emotionele kant. En natuurlijk spreken we uitgebreid met jullie over de kinderen, het ouderschapsplan en de opvoeding. 

We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvende kennismaking. Het is belangrijk dat er van beide kanten een klik is en dat jullie je allebei gehoord voelen.

In het kennismakingsgesprek leggen wij uit hoe het scheidingstraject in z&https://scheideninutrecht.nl/wp-content/cache/background-css/scheideninutrecht.nl/?wpr_t=17133590128217;n werk gaat en jullie krijgen de gelegenheid vragen te stellen en je wensen en zorgen te uiten. Hierna maken we een nieuwe afspraak waarin we jullie bezittingen en schulden in kaart brengen en praten we over de verschillende mogelijkheden hoe jullie dit kunnen verdelen.

scheiden in utrecht
20210504_111647

Scheidingsconvenant 

Tijdens het hele traject hebben we veelvuldig contact met jullie hypotheekadviseur. Zo zijn jullie er zeker van dat er toekomstbestendige afspraken worden gemaakt en dat er uiteindelijk een scheidingsconvenant ligt dat ook door de bank wordt geaccepteerd.

Zijn jullie tot afspraken gekomen waar alle partijen blij mee zijn? Dan maken wij alle documenten op en zorgen dat het, via de advocaat, bij de rechtbank komt.

Afspraken over de kinderen

Scheiden in Utrecht helpt jullie bij het maken van een ouderschapsplan. We vinden het belangrijk dat de afspraken voor alle betrokkenen goed voelen. Voor een advocaat maakt het niet uit of partijen na de rechtszaak een goede relatie met elkaar hebben. Wij vinden dat juist belangrijk. Ook als je geen liefdesrelatie meer met iemand hebt, kun je nog wel op goede voet staan met elkaar. Je blijft allebei levenslang ouder van je kind. Uiteindelijk voelt iedereen zich beter als er geen conflict is. In het ouderschapsplan kunnen bijvoorbeeld afspraken staan over jullie rollen als ouders en de verdeling van de zorg. 

Kindgesprek 

Ook voeren wij regelmatig gesprekken met kinderen waarvan de ouders in scheiding liggen. Tijdens dit gesprek kunnen de kinderen hun verhaal vertellen. Wat vinden ze ervan dat jullie gaan scheiden en hoe zien zij de toekomst voor zich met gescheiden ouders.  

Je kunt alles maar één keer regelen

Uit elkaar gaan is een emotionele gebeurtenis en daarom nemen we graag de tijd voor onze cliënten. Hoelang een traject duurt, hangt af van de situatie. Het ligt vaak tussen de twee en zes maanden. Scheiden is een emotioneel proces. Het gebeurt regelmatig dat hier twee mensen zitten, waarvan er één wil scheiden terwijl de ander nog tijd nodig heeft om aan dat idee te wennen. Die tijd moet je nemen. Je kunt maar één keer scheiden en alles regelen. Daarom is het belangrijk om het goed te doen, zodat je niet over een paar jaar denkt: had ik het maar anders gedaan.

Gratis kennismakingsgesprek 

Een scheidingstraject start bij ons altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens deze kennismaking leggen we de spelregels van scheiden via mediation uit en bespreken we jullie zorgen en wensen. Uiteraard hebben jullie tijdens dit gesprek ook alle gelegenheid om de vragen waarmee jullie zitten op tafel te leggen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of meer informatie. 

Vrijblijvende afspraak maken

 

 

 

 

 

 

 

 

Michelle van Bommel en Evelien van Elst 

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.