Waarom gaan echtparen scheiden?

Misschien gaat het niet goed tussen jullie, hebben jullie steeds meer ruzie en lijk je er samen niet uit te komen. Of zit je juist al midden in een scheiding? Misschien heb je het gevoel dat je er alleen voor staat of dat niemand begrijpt wat je doormaakt?

Niets is echter minder waar!
Uit onderzoek blijkt echter dat 1 op de 3 relaties eindigt in een scheiding, dus je bent zeker niet de enige die deze moeilijke tijd meemaakt.

Neem contact op

Maar hoe komt het nou eigenlijk dat relaties eindigen in een scheiding?

Hieronder de meest voorkomende redenen voor een scheiding:

1. Liefde, intimiteit en seks

Intimiteit en ook seks zijn erg belangrijk voor een goede relatie.
Misschien is je partner in de loop van de jaren veranderd of is de aantrekkingskracht verdwenen.
Door het gebrek aan intimiteit, liefde en seks, voelen jullie na verloop van tijd minder verbonden met elkaar. Gebrek aan verbinding is een vaak voorkomende reden voor een scheiding. Als mediators in Gorinchem, Utrecht en omstreken kijken we graag naar alle oorzaken van een scheiding.

2. Gebrek aan communicatie

Jullie werken allebei, je hebt kinderen en een druk privéleven met sport of andere verplichtingen. Als jullie eindelijk ’s avonds op de bank zitten, ben je moe en na even tv gekeken te hebben, ga je lekker naar bed. Eigenlijk heb je weinig quality tijd samen.
Herkenbaar?

Je hebt of maakt niet de tijd om echt samen te praten, met als gevolg dat jullie eigenlijk langs elkaar heen leven.

Als er dan problemen binnen de relatie ontstaan, weten veel stellen niet (meer) hoe ze deze problemen samen kunnen bespreken met een scheiding als gevolg.

3. Zorgen over geldzaken

Zorgen over de financiën kan veel druk geven binnen een relatie. Misschien is er minder inkomen door het verlies van een baan, misschien geeft je partner juist te veel geld uit of zijn er schulden?
Geldzorgen geven veel druk en niet iedere relatie is hiertegen bestand.

4. Ontrouw

Veel mensen denken dat ontrouw de nummer 1 reden is waarom koppels uit elkaar gaan. Dit blijkt vaak iets anders te liggen, want veel stellen die met ontrouw te maken hebben gehad, blijven toch bij elkaar.

Mensen gaan vreemd om verschillende redenen:

  • Soms missen ze spanning of passie binnen de huidige relatie en gaan ze hiernaar op zoek.
  • Ook kan onzekerheid een rol spelen en is er behoefte aan zelfbevestiging; het gevoel dat iemand je nog steeds leuk en aantrekkelijk vindt.
  • Of misschien missen mensen een stukje waardering binnen hun relatie en vinden ze dat wel bij iemand anders.
  • Als het vertrouwen binnen een huwelijk niet meer hersteld kan worden, leidt dit tot beëindiging van de relatie.

5. Uit elkaar gegroeid

Soms groeien koppels simpelweg uit elkaar. Ze voelen zich meer vrienden van elkaar, dan geliefden.

Gratis en vrijblijvend mediationgesprek

Willen jullie scheiden in Culemborg? Of willen jullie toch liever scheiden in de omgeving Gorinchem, Utrecht of omgeving Nieuwegein?

Neem dan contact op met onze mediators Evelien van Elst en Michelle van Bommel voor een gratis en vrijblijvend mediationgesprek.

Gratis kennismaking

Scheiden in Utrecht

 

 

 

 

 

 

 

 

Evelien van Elst en Michelle van Bommel

Scheiden met een koopwoning

Scheiden met een koopwoning Jullie hebben besloten te gaan scheiden en zijn nu benieuwd welke afspraken jullie kunnen maken over jullie koopwoning. Wil één van

Lees verder »

Fight, Flight, Freeze

Vluchten, vechten, bevriezen Je herkent het vast wel; een stresssituatie kent drie standaard reacties: Je bevriest, je hebt de neiging om weg te rennen of

Lees verder »
scheiden-in-utrecht-banner

Top 5 oorzaken scheiding

Waarom gaan echtparen scheiden? Misschien gaat het niet goed tussen jullie, hebben jullie steeds meer ruzie en lijk je er samen niet uit te komen.

Lees verder »
scheiden-in-utrecht-banner

Wat kost een scheiding?

Kosten scheiding De kosten van een scheiding kunnen behoorlijk oplopen, zeker als jullie het niet eens zijn over veel zaken en negatieve emoties een grote

Lees verder »