Second opinion door Scheiden in Utrecht

SECOND OPINION DOOR SCHEIDEN IN UTRECHT

Tijdens jullie scheiding maken jullie afspraken over de verdeling van jullie vermogen, het betalen van alimentatie en het wel of niet verevenen van opgebouwd pensioen. Allemaal onderwerpen waar je normaal gesproken niet dagelijks mee bezig bent. Er wordt van je verwacht dat je gedegen en weloverwogen afspraken met elkaar maakt. Maar wat als je ex-partner veel beter financieel onderlegd en zakelijker is dan jij? Dan kun je het gevoel krijgen dat je eigenlijk niet weet of de afspraken wel kloppen. Of je hebt het idee dat je wordt benadeeld.  En, wat betekenen de gemaakte afspraken nou echt? Kun je in de toekomst in de problemen komen door wat er nu op papier wordt gezet? Herken je dit? Laat dan een second opinion uitvoeren door mediators van Scheiden in Utrecht.

Second opinion scheidingsconvenant

Vraag je bij Scheiden in Utrecht een second opinion aan over bijvoorbeeld het scheidingsconvenant, dan kijken wij met je mee. Ook kunnen we je tips en advies over het vervolgtraject geven. Wat doen we bij een second opinion? Voor een second opinion vragen we een kopie van het scheidingsconvenant bij je op, samen met de bijlages zoals de alimentatieberekening, de vermogensopstelling en eventueel ook het ouderschapsplan.  Na een snelle scan van de stukken door zowel Evelien als Michelle (vier ogen zien meer dan twee) maken we een afspraak bij ons op kantoor om de gemaakte afspraken uit het convenant met je door te nemen. Per artikel in het scheidingsconvenant gaan we bij je na hoe de afspraak tot stand is gekomen, of je deze voldoende begrijpt en wat de afspraak precies inhoudt. We toetsen of de gemaakte afspraken financieel, juridisch en fiscaal juist zijn. Ook kunnen we de alimentatieberekening voor je controleren. 

Twijfels over scheidingsconvenant 

Blijkt na de scan en het gesprek dat het scheidingsconvenant goed in elkaar zit, compleet is en juridisch en fiscaal klopt? Dan laten we je dat uiteraard weten en kun je het traject bij je mediator of advocaat weer oppakken.  Wij kijken met een frisse, eerlijke en neutrale blik naar het scheidingsconvenant en zullen je altijd eerlijk zeggen of wij denken dat afspraken wel of niet juist zijn. Ook is het onze kracht om helder en duidelijk aan je uit te leggen wat bepaalde afspraken betekenen en in de praktijk inhouden. 

Kosten second opinion

Voor een second opinion rekenen wij een vast bedrag van €425,- excl. 21% btw. Voor dit bedrag scannen wij het scheidingsconvenant op bijzonderheden en nemen we tijdens een persoonlijke afspraak bij ons op kantoor of via videobellen het hele convenant met je door. Na afloop van het gesprek krijg je een samenvatting met daarin ons advies en tips toegestuurd. 

Heb je twijfels over jullie scheidingsconvenant? Wij helpen je graag met een second opinion. Heeft de mediator of advocaat nog geen scheidingsconvenant gemaakt maar heb je wel twijfels?  Ook dan kunnen wij je begeleiden. Maak vandaag nog een afspraak met ons via info@scheideninutrecht.nl of 030-2072016.

Vrijblijvende afspraak maken

 

 

 

 

 

 

 

 

Michelle van Bommel en Evelien van Elst 

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.