De kosten van een scheiding kunnen behoorlijk oplopen, zeker als jullie het niet eens zijn over veel zaken en negatieve emoties een grote rol spelen. Veel mensen zijn dan ook opzoek naar een manier om goedkoop of zelfs gratis te scheiden.
Bij de mediators van Scheiden in Utrecht kunt u terecht voor het scheiden in de omgeving Utrecht, Culemborg, Gorinchem & Nieuwegein.
Ze komen ook graag bij u thuis op bezoek als u daar meer aan behoefte heeft.

Neem contact op

Is gratis scheiden mogelijk?

Nee, gratis is een scheiding nooit. Kun je goedkoop scheiden? Het antwoord daarop is ja. Onze overheid vindt het belangrijk dat ook mensen met een kleine portemonnee toch de juiste begeleiding kunnen krijgen als zij willen gaan scheiden.
Om deze reden is er een subsidieregeling voor mensen die een scheidingstraject bij een mediator of advocaat niet zelf kunnen betalen.
Als je voor deze subsidieregeling in aanmerking komt betaal je alleen een eigen bijdrage van maximaal €115,00 (tarief 2022) 
De Raad van Rechtsbijstand is een overheidsinstantie die beoordeelt of je recht hebt op de subsidie. Onze mediators in Gorinchem en omgeving helpen hier graag bij.

Scheiden op toevoeging

Dit wordt ook wel scheiden op toevoeging genoemd. De mediators van Scheiden in Utrecht zijn geregistreerde mediators bij de Raad van Rechtsbijstand en kunnen de toevoeging voor jullie aanvragen. Regelen jullie je scheiding via ons en komen jullie voor de toevoeging in aanmerking? Danzorgen wij voor de complete aanvraag en financiële afwikkeling.

Voorwaarden goedkoop scheiden

Er zijn natuurlijk wel voorwaarden verbonden aan goedkoop scheiden.
Je komt voor een toevoeging in aanmerking als je inkomen en vermogen onder een bepaalde grens ligt.

Er wordt naar drie dingen gekeken om zo het recht op toevoeging te bepalen;

  • Je bruto jaarinkomen van 2 jaar geleden
  • Je huidige vermogen in box 3
  • Het resultaat uit de scheiding

Je komt voor de toevoeging in aanmerking als;  

  • Je bruto jaar inkomen in 2020 lager was dan € 28.600 (als jullie geen minderjarige kinderen hebben)
  • Je bruto jaarinkomen in 2020 lager was dan €41.600 (als jullie minderjarige kinderen hebben)

Je komt niet voor de toevoeging in aanmerking als;  

  • Je bruto jaarinkomen lager ligt dan hierboven genoemd maar;
  • Je in het peiljaar (2 jaar geleden) meer dan €30.846 vermogen had.
  • Je uit de scheiding meer dan €15.873,50 ontvangt.

Gratis kennismakingsgesprek

Bij Scheiden in Utrecht is het mogelijk om via deze subsidieregeling jullie scheiding te regelen. Natuurlijk wel als jullie aan de gestelde voorwaarden voldoen. Graag maken wij met jullie een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we de regeling kunnen toelichten en samen met jullie kunnen kijken of de subsidie kan worden aangevraagd.
Is dat het geval dan betaal je per persoon maximaal €115 voor de scheiding.

Het kan ook zijn dat één van jullie beiden voor de subsidie in aanmerking komt en de ander niet. Ook dit bespreken we met jullie tijdens het gratis kennismakingsgesprek en samen maken we dan afspraken over de verdeling van de kosten. We zullen kijken naar het totale plaatje en dus ook rekening houden met het feit dat jullie wellicht scheiden met een koopwoning of een second opinion willen.

Neem voor meer informatie contact op met Evelien van Elst of Michelle van Bommel via info@scheideninutrecht.nl of bel 030-2072016.

Neem contact op

Scheiden in Utrecht

 

 

 

 

 

 

 

 

Evelien van Elst en Michelle van Bommel

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Co-ouderschap na de scheiding

Co-ouderschap is een situatie waarbij ouders na een scheiding samen de verantwoordelijkheid en rechten hebben voor het opvoeden en verzorgen van hun kinderen. Beide ouders

Lees verder »